elektrikçi şişli elektrikçi ataşehir elektrikçi üsküdar elektrikçi ümraniye deri mont
Get Adobe Flash player

Kan jeg klappe hunden din?

«Kan jeg klappe hunden din» virker nesten som en utdødd setning, som foreldrene ikke lengre lærer barna sine.

Siden jeg var liten har jeg lært at man ALLTID skal spørre eier om å få klappe hunden først og aldri gå til en ukjent hund som står i bånd uansett hvor søt og snill den ser ut. Det handler om å respekterer både eieren og hunden.Mia_90

Ja, det irriterer meg faktisk når ukjente personer går rett bort til min hund og begynner å klappe henne. Hun finnes ikke aggressiv og elsker oppmerksomhet, men jeg mener det handler om respekt og tillit. Hvis noen spør først har jeg absolutt ingen problem med at vedkommende koser med henne.

Det har skjedd opp til flere ganger når jeg har kommet ut fra matbutikken og sett en eller flere barn sitte rundt Mia. Jeg stoler 100% på min hund, vet at hun er godt sosialisert, og ikke har noe i mot verken store eller små mennesker. Likevel er det kanskje hunder som ikke liker all oppmerksomheten fra fremmede mennesker som plutselig står rundt å klapper og duller.

Vet ikke om det er «nabobarna» her som er spesielt påtrengende, men har observert barn som ikke kunne ha vært eldre enn 6-8 år gått bort til store fremmede hunder som har stått fast i bånd og gitt de en klem rundt halsen. Det syns jeg er ordentlig skummelt!

En hund kan se vennlig og snill ut, men hva om den ikke var det? Hvis en hund biter fordi den ble overrasket eller redd, så er det hundeeieren som får skylden, uansett om eieren ikke gjorde noe galt.

En hund som loggrer med halen representerer ikke nødvendigvis en glad og sprudlende hund, selv om det ofte er tilfellet. En hund som er anspent, redd eller klar til kamp vil gjerne også logre med halen. Halen er en viktig det av kommunikasjonen mellom hundene, ulike stillinger og bevegelser betyr ulike ting. Derfor er det viktig at du tar hele settingen og kroppspråket av hunden til vurdering.

Det kan være mange grunner til at en eier ikke ønsker at ukjente skal klappe deres hund. Når eieren sier nei, burde dette respekteres uten at det skulle være nødvendig å stille spørsmål om hvorfor. Mens jeg skrev dette innlegget googlet jeg litt, da jeg syns det er interessant hva andre mener om akkurat dette. Dette utklippet syns jeg beskriver poenget mitt bra:

At one point, I get chastised by a mother after her 8 year old daughter complains that she asked but was denied. “Why won’t you let my daughter pet your dog? She asked nicely!”

In my mind I wanted to reply “because Veruca Salt doesn’t always get what she wants when she wants it”. But I didn’t and just said “he doesn’t like children, sorry.”

http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=661394

 

Hva mener du om dette?

Signatur

9 Responses to Kan jeg klappe hunden din?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulricke Alette Mathisen

Nickname: Yuri
Born: 12th of April
Raised: Bergen
Currently living in: Tokyo
Social status: In a relationship
Occupation: Student

Hello and welcome to my blog. Here I will write various entries about my time when I lived in Japan, but also about my Norwegian life, thoughts and feelings. I’m will try to write most of my entries in Japanese as well as in English.

Follow me
Categories
Archives