elektrikçi şişli elektrikçi ataşehir elektrikçi üsküdar elektrikçi ümraniye deri mont
Get Adobe Flash player

Tredje dagen i Tokyo

Selv et høyt tårn begynner på bakken.

Livsvisdom

Dag nummer 3 tok jeg først turen til Asakusa, som er den gamle bydelen i Tokyo.  Jeg hadde ingen planer om hvor jeg skulle eller hva jeg skulle finne på, så jeg tok bare veien et eller annet sted. Først så ente jeg opp på en butikk som selgte nydlige japanske vifter. Jeg kjøpte bare 1, noe som jeg angret på i ettertid, med tanke på at den bare kostet 14kr…

Etter at jeg hadde vært inne å kjøpt denne viften, så gikk jeg rundt i Asakusa. Etter å ha gått i 1-2timer så fant jeg endelig en “liten” gate med mange små private butikker som inneholdt mange flotte tradisjonelle japanske ting, som spisepinner, bento box (lunsj boxer), nudle boller etc. Og disse butikkene tok selvfølgelig ikke kort, og jeg hadde ikke kontakter, det eneste jeg hadde rå å kjøpe var 1par spisepinner, de er kjempe søte. Gjennomsiktige med sølv glitter! Så da begynte jakten på den nærmeste minibanken sånn at jeg kunne ta ut penger å gå tilbake å kjøpe med litt mer dill dall (^0^) Da jeg hadde gått lang om lenge og lengre enn langt, så kom jeg endelig til en minibank, men denne var kun på japansk, men jeg bestemte meg uansett for å prøve å trykke litt frem og tilbake, men desverre til ingen nytte… Så da igjen begynte jeg på en ny jakt, en jakt på en togstasjon sånn at jeg kunne gå til den eneste engelske minibanken jeg viste om. Denne lå i Shibuya, på andre siden av Tokyo. Og finne en togstasjon når du ikke har en anelse om hvor du er, er en liten utfordring i seg selv, men jeg orket ikke å spørre om veien, for mens jeg gikk som en tulling gikk jeg jo sett det ene og det andre. Blant annet gikk jeg forbi en japansk skole og noen små gutter som gjorde seg klare for en eller annen kamp, baseball kanskje?

Da jeg endelig fant en togstasjon, så hadde jeg gått et stykke, det bekreftet hvertfall subway kartet! Hehe~

Bildene nedenfor er fra en “bakgate” i Asakusa. Dette ligner akkurat på det jeg har sett på j-drama og j-movies i alle år, så morsomt!

Når jeg da kom meg til togstasjonen og til Shibuya hadde jeg selvfølgelig glemt hvor den engelske minibanken var, men det er en ting som egentlig er kjempe flott med å ikke finne frem og ikke ha noen mål eller mening med hvor du går er at du ser og opplever ting som du gjerne ikke ville ha sett hvis du bare måtte gå A-B-C.  Jeg fant banken tilslutt og tok ut en hel del kontanter slik at jeg ikke skulle gå tom med det første. Jeg prøvde alltid å bruke kortet mest mulig for jeg fant best. En ting som jeg syns er merkelig er at man ikke alltid må trykke pinkoden sin når du handler enkelte plasser, de ber deg bare signere på en kvitering som de tar vare på.

Uansett.. Når jeg da hadde funnet minibanken orket jeg ikke å reise tilbake til Asakusa for det begynte å bli sent og jeg har ingen aning om hvor lenge sånne små private butikker er åpne, så jeg lot heller bare være.  Og brukte derfor resten av kvelden i Shibuya og mye av den på mitt elskverdige 109 center! Herremin for et shopping paradis, kan ikke samenlignes med Norge på noen som helst måte. Prisene på klær var stortsette det samme som i Norge, noe billigere og noe dyrere. Undertøy derimot er nok så billig, utrolig nydelig og søtt.

Det var litt av min tredje dag i Tokyo, Japan!

Cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulricke Alette Mathisen

Nickname: Yuri
Born: 12th of April
Raised: Bergen
Currently living in: Tokyo
Social status: In a relationship
Occupation: Student

Hello and welcome to my blog. Here I will write various entries about my time when I lived in Japan, but also about my Norwegian life, thoughts and feelings. I’m will try to write most of my entries in Japanese as well as in English.

Follow me
Categories
Archives