elektrikçi şişli elektrikçi ataşehir elektrikçi üsküdar elektrikçi ümraniye deri mont
Get Adobe Flash player

14år gammel mor

Barn som ikke blir elsket, blir voksne som ikke kan elske.

Pearl S. Buck


Begynner å bli noen dager siden forje post, men det har egentlig ikke skjedd en dritt. Det er vinterferie, og jeg har vært alene hjemme i 5dager og skal være alene i 2dager til. I løpet av disse dagene har jeg egentlig kun stirret på pc skjermen her, sett Japase film etter Japase film etter Japase film (får aldri nok!).

I dag har jeg sett en serie som heter “14 sai no haha” oversatt “14år gammel mor”. Dette var en utrolig god og tankevekkende serie som får deg virkelig å tenke, hva ville jeg gjort i hennes situasjon? Det spørsmålet stilte jeg megselv mange mange ganger i løpet av alle 13 episodene.

Som dere sikkert skjønner går serien ut på at en jente som er 14år gammel blir gravid med en gutt som er ett år eldre. Han er en rik manns gutt som har en mor som er besatt på å bestemme alt i livet hans, og hun fra en normal familie på 4.  Og dette er absolutt ikke tilatt i Japan, å bli gravid på den alderen er rett og slett en skam (selv om det blir mer og mer normalt, som her i vesten).  Vi får godt innblikk i tankene hennes, i begynnelsen er det endel vipping frem og tilbake om hun skal ha barnet eller ikke. Til slutt bestemmer hun seg at hun skal “give birth to it”  og hun viser at hun er en utrolig sterk og modig person som takler dette.

Under svangerskapet har Miki og Kirino så godt som ingen kontakt fordi begge foreldrene vil ikke at de skal ha noe med hverandre å gjøre, Miki står på fordet, hun er fast bestemt på å fostre opp barnet alene.

Osv osv~~~

Det er hvertfall en utrolig god serie, som burde vekke endel tanker og meninger hos jenter som planlegger å få barn.

Det var egentlig det jeg hadde å si i dag…

Cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulricke Alette Mathisen

Nickname: Yuri
Born: 12th of April
Raised: Bergen
Currently living in: Tokyo
Social status: In a relationship
Occupation: Student

Hello and welcome to my blog. Here I will write various entries about my time when I lived in Japan, but also about my Norwegian life, thoughts and feelings. I’m will try to write most of my entries in Japanese as well as in English.

Follow me
Categories
Archives